Thursday, November 24, 2011

recipi MAK CB turun temurun

salam kawan2 n my folowers... minggu ni minggu CB kat kolej tapi x bnyak class yang dapat di attend jdi CB cecuba la ngorat kawn CB nye BOTBEND :) hehehhe

hri ni CB cam de cecuatu auw.. nak kogsi degn kekawn semua... last semester break.. CB improvekan CB nye  talent dalam memasak hahaha ( style angkat bakul gtuuu ) hahha ..  mksdnya CB cecuba beljar lagi dgn mama.. nk jdi  MASTER CHEF x mmpu kannn hehhee
okey kite lihat ape CB nak kogsi2 dgn korang semu ahehehehe.... try my best :

cowi comot cikit... time ni lauk tengah "menggelegak lagi " hehhehe

ini RENDANG AYAM MASAK PEDAS :)

ayam dua ekor
( basuh bersih2 dan perab 2 mint bersama tepung u hilgkan hanyir )
bawang besar 2 biji ( dimesin)
bawang puteh 1 labu (dimesin)
lengkuas (sebesar ibu jari : mesin)
halia (sebesar ibu jari : mesin @ tumbuk)
cili mesin 
rempah ratus : jintan manis, garam masala
( kalau nak kaw2 rasa rempah .. tambah rencah daging n ayam ) hehehe
bunga lawang 2 kelopak
cengkih 1 @ 2
kayu manis 
paling utama ---- SANTAN
garam secukup rasa
daun kunyit :)

cara die :: hehehe
1.tumiskan bawang besar, puteh dan kayu manis, bunga lawang serta cengkih dan sedikit cili mesin sehingga bau harum
2.masukkan lengkuas dan haia yang dah di mesin sehingga harum dan masukkan jintan manis + garam masala --- kacau hingga bau rempah naik... 
3. masukkan ayam2 bertulang dahulu .. dan gaulkan dengan rempah yang ditumis dan masukkan bahagia2 isi pula
4. setelah ayam diliputi rempah .. maka SANTAN dimasukkan dan dibiarkan sehigga mendidih ( garam jagan lupa letak) hehe
5.selepas dilihat ayam sudh lembut dan rasa kuah sedap n likat jadi .. daun kunyit yang di potong halus dimasukkan dlm ayam dan di gaul..
6 biarkan 5 minit dalam api yang perlahan .. shingga naik bau.. & boleh DIHIDANGKAN 


hidang 2 ---> nasi tomato
( CB masak u rumah terbuka raya kat putrajaya , rumah my sis )

bahan UTAMA : BERAS ( ikut sukatan ramai mana tetamu anda )
ramuan perasa : susu,bawang puteh & bawang besar, tomato, rencah nasi ( mamak style )
bunga lawang, cengkih, daun pandan & buah pelaga :)

basuh beras dan rendam seketika :)
tumis bawang besar dan puteh yang dimesin + bunga lawang, cengkih buah pelaga + ( kayu manis sedikit jika perlu )
setelah wangi masukkan rempah ratus --> rencah nasi 
air tomato yang dimesin ( sukatan air penuh blnder) masukkan dalam rencah yang ditumis
seterusnya ,, masukkan susu setengah tin atau satu tin & masukkan beras dan pastikan beras itu tenggelam dengan air yang telah dimasukkan ke dlm periuk  :)
( air biar 2 atau 3 ruas jari ) 

InsyaAllah hasilnya .. SEDAP ..


mee GORENG mamak :)

hidangan SARAPAN cB dgn mama

tumiskan bawang puteh,,, dan bawang merah sehingga wangi . seterusnya, masukkan cili mesin satu atau dua sudu , ikut kepedasan masing2
masukkan dagin/ayam/udang/kupang/dll digoreng bersama
masukkan cili sos sesudu, dan kicap dalam kiraan 5 - 10
tggu smpai kuah tersebut likat dan pekat
+ sedikit madu :) ( anda pasti teruja )
masukkan mee.. dan gaul lalu biarkan sebentr bersama kuah tadi
selepas itu, dah mendidih,, masukkan sayur2 dan cili :)
jika ingin basah, biar dalam 2 mint dan ANDA BOLEH MAKAN 
( garam kalau tak letak pown ok sebb dah de kicap)

sebelom dimasak

selepas dimasak
wah wah wah--> 2nd time wat pizza .. yang !st tu CB wat rentung .. hehehhe
lupa lak time tu nak bergambar

PIZZA CINTA ES ...wahh gtu

tepung gandum ( satu cawan setengah)
ibu roti :) hujung sudu je .. jgn bnyak2
kalau bnyak--emmm .. CB pon xtaw jdi ape.. sebb x try g hahaha
adunkan dgn air.. sehigga mnjadi doh :) peh bulat seh time tu 

kuah die.. :) CB masak asing... 
bawang puteh n merah : goreng sebentar dan angkat
kuah --> tomato yng direbus --> di mesin
bawang puteh n merah di mesin
udang yang digoreng

masukkan sesudu air dalam periuk.. dan masukkan bawang merah n puteh
setelah likat n berbau. bru lah masukkan tomato yang dimesin
kacau hingga pekat masukkan sos cili dan kicap sedikit
masukkan udang .. sehingga menjadi betul2 pekat 
tuang kan atas doh yang siap dalam traynya.. dan taburkan bawang2 yang digoreng..
masukkan dalam avon... 15 anda akan dapat hasilnya :)
YUMMY >>FANTASTIC

yang ni ..pizza daging berlada :) hehhe pedas siot ...
terbaik dri LADANG KB :) hahha

selmat mencuba ...
try la .. best ... dapur tu aku yang punya !! hahahha 
mama thnkz coz teach me :) lov u mam

Sunday, November 13, 2011

mencuba mencari diri

SaLam my dear Gegeurl n Boboi :-)

lama CB x mencoret2 blog ni kan.. maklumla sedang pokai ni.. brodband pon dah tak mampu nak di sarakan
emm sepanjag cuti semestar lalu..
CB banyak duk rumah dan merapatkan diri dengan diri sendiri. Alangkah diri ini mamat kerdil untuk di hayati...
semakin hari .. semakin sunyi diri ini tanpa teman.. kita dapat memahami diri ini tanpa sempadan.. hahaha puitis sudehh ..

CB nak citer.. skrg Cb dah pon de di bangi.. n semalam CB g jenjalan dan dalam perjalanan yang penuh tanda tanya... CB dijodohkan dengan senaskah buku... "SENYUMLAH"--> jika anda senyum.. masalah dapat dipermudahkan untuk diselesaikan... S E N T A P giler sebb CB bukan kaki senyyyyuuum .. tp CB beli jugak.. myb that book kan dapat jadi ubat untuk diri yang sentisa NEGETIF n DOWN..

penting sebuah senyuman ni dalam hidup kita.. just bukan menggedikan diri tetapi sebenarnya sebagai satu kekuatan pada diri.. untuk teruskan hidup yang penuh cabaran...

tapi SEnyuman juga sebgai SERI MUKA.... hahahha sian CB x seri2 muka sebb x reti2 nak senyum....  KESIANNYA... ( tekanan)

senyuman yang Allah laksanakan itu satu ukiran pada wajah sebagai salah satu penenag dan penyeri muka... selain ia dapat memberi sebuah kenikmatan dan kebahgiaan dalam hidup

senyuman juga seperti anak kecil yang selalu senyum ketika mereka yang tak memahi erti bahagia pon merasai sebuah kebahgiaan.... syoknye kalau dapat senyum n sentiasa jadi " B A B Y F A C E "

kita semua juga tahu.. sebuah senyuman itu jangan disalah sangkakan sangat ye tuan2 dan puan2... senyuman itu satu sedekah jariah.. pahala yang Allah wujudkan untuk kita walau kita senyum pada orang lain.. dan orang lain dapat membalas senyuman kita dengan niat yang baik... TETAPI... si bunga jangan la tersengih2 sangat kat si KUMBANG sampai ... tersangkut yangkutnye yeeee... senyum tika waktu bukan niat untuk MENGGODA... auch hehhehhhe

ish abg dlm gambar sebelah ni ensem lak hehe

" senyum itu sedekah"
"senyum jua IBADAH "

sekarang ni  CB cuba untuk tersenyum dan senyumm... abg kita pown kata kita ni .. asyik masam n tarik muka je... hahhaa siannye dia dapat buah hati cam ni .. waaaa nak berubah ni .. tolong la ajarkan CB senyum..

---> macam mana CB nak senyum ni ...
sedangkan CB taw kelebihan senyum ni banyak dan amat berkesan untuk menjadi yang terbaik... 

senyumlah ..senyumlah ahai cik mek molek.... hayya .. Dato' M.Daud Kilau pon suruh senyum .. hisssh.. geraaam la nape CB xleh senyum... geramm

sye amat tekanan untuk mengenali  erti SENYUMAN.... ( hahahha bak kata MK sye... jgn la emo2 sayag hehehhehe) adoiii ...

Saturday, September 10, 2011

RAYA meriah 2011


ASSALAMUALAIKUM!!!

kita masih di Syawal yang mulia... 
kesempatan ini CB nak ucapkan... SALAM AIDILFITRI 
untuk semua 
* emak n arwah abah
*keluarga2 CB 
*sahabat2 CB
--> di tadika NURUL IMAN PERLIS ( hehe korang ingat ke haha)
--> dak2 Sek Keb PERMATANG BERTAM ( geng Terbaik!!!)
--> SHBAT2 sek DMW Kpla BATAS.. ( ustazah & ustaz hehe)
--> geng2 KIPSAS pahang 
n dak2 Kipsas kat KUIS hahhaha ( leh tera tu ..jahat siot )

tak lupa CB nak ucapkan salam LEBARAN syawal ini ... dan maaf zahir batin 
untuk semua tenaga pengajar yang penah bertungkus LUMUIH...
untuk mendidik CB .. jadi cerdik..
hahha walau x pndai pown hehhe.. 
ape2 pon maaf ats dosa2 sye CIKgu.. dan MACEH sudi ajar sye hehhee

 H A B I S U C A P A N   R A YA D R I CB

NI GAMBAR2 DAK2 GENG terbaik!!!! SKPB BATCH 1995-2000
1ST SYAWAL....  kita orang mesti wajib berkumpul kat umah NANI hehhe
nani ni FArhani lah... owner umah ni... mmg 
kalau korang nak makan LONTONG.. ni la rumah terbaik korang leh choose hahha..
sedap bha.. lontong nya ... tak yang sama dengan ... air tangan die hehhehe

 tiga jejaka di belakang tu.. memg kite orang nye body guard la... alwys with us.. ( hak hak xleh blah ayat)
         ape2 ape pon die orang mmg best lah :) terbaik dari perut2 mak die org yang mengandung hehehhhe

 ni gambar CB dengan kawan2.. LADIES !!!! hahahha ... kite orang lama sanagt tak jumpa.. Una yang baju kelabu tu.. die study serwak... dengan CB mmg jarag2 la jumpe... NANI yang bju ungu sekrg dh bizi keje... raya depan leh dapat duit raya la kite dengan kak long hak hak hak.... masa ni kite org g beraya rumah NINI kawan kite rg gak... makan bihun tomyam .. hahhaa.. mmg best la.. 


time CB makan tom yam tu.. mmg x bertegur sapa lah.. mengadap FAV hehehe :) 





ni AIDA.. hehhe kawan sek kite orang... :) sekrang die dah famus dgn geng2 photog.. 
kalau korang perasan lah.. die penah de dalam majalah DARA.COM
hehehe
@ model la ni .. hahha .. raya tahun ni best .. macam2 ada ...
photogrphr kami time raya pon artis ... hahha ... :) carilah hahhaha 





hehhe haaa!! ni gambar special...
nak taw lanjut kena tanye die org haha..
AREF.. mu nak kasi tembikai kat spe tu ... :) hahahh!!!

ni time ni raya kat umah amit @ amirah.. hehhe ni aweks kat belakang tu
yang ain skit tu hahha
kali ni . raya .. main tempah2 dh hehehhe :) mudah dan senang hehhe
ape2 pown ... raya tahun ni best ... moga de lagi raya untuk kita 
jumpe kawan2 :) amin 


ni gambar kami reramai... 
mmg sempoi habis.. 
MEriah itu kegembiraan kami.. GELAK tawa itu... KEnangan kami
ampun dan maaf di pinta 
harap di maafin
salam lebaran syawal untuk semua 
semoga kita berjumpa lagi ...

salam sayang CB untuk kalian
teruskan jadi FOLOWER SYE ... :) 

daaaaaaaaa WASSALAM...

Monday, August 15, 2011

enjoy !!!! 505 yeahhh !!

wah wah wah...
akhirnya kite org 505 mencapai impian...
dah la merancang ... dari sem 4...
tp bru berkesempatan datang sem 7 kot hahahha

ms my dear datg kL pon.. CB x dpt g dgn die 
die g dgn kawn die . je :(
xpelah...mnde dh lepas

tapi akhirnya.. CB n kawn2 dpt jejak di sini..
alhmdulilah .. mlm tu CB drive ,, n x sesat... cuba kami terlajak ke .. KLIA hahha
jadilah kan.. dpt jenguk KLIA .. layan lampu malam2... hehhehhe

dalam mas sejam... kite org pon sampai di ... 
I-CTY SHAH ALAM
menjerit2 kami dalam kereta ...
hooory ... alhamdulillah smpai jugak akhirnye :)

sampai je .. kami terus ke  ------ > S N O W   W A L K ... hahahhaha 



kite orang main sakan kot...
dekat 3 jam .... main dalam S N O W  WA L K... heheehe happy nak mampus...
sedangkan ..masing2 dah beku .. mcm ape dh
kasut bot masing2.. dh macam batu hahahha

 ape lagi kan .. aktiviti kami seterusnye...
BERGAMBAR.... KLIK !!! KLIK !!! hahha best siot...
reles tension 100 %.. dah x ingat dah masalah kat Kolej tu
sedangkan..asgmnet berduyun2... dok berdenyut ka arat2 oatak ni hehehhe

yang best nye..... CB n ieqa.. main.. papan luncur hehehhe
dua jenis papan luncur kite org naik....
yng 1st tu .. naik sorg satu
 the 2nd one lak... naik dalam kasut.... naik berdua.. hahahha
smpai a... abg yg jaga u GAME tu cakap.. kite org berat... 
hahahha yang berat sebenarnye .. CB la... ieqa tu tecik je die hahahha
tapi .. biar lah berat ke ape ke.. asalkan kite org ... main sampai puas .. n beku terus... 

LEPAS TU >>>> KITE ORANG PEGI LEPAK KAT 
I
I
I
I
I
 I
V


 layan    L A M P U    W A R N A    W A R N I

hehehhe tapi time ni... memg naik bengang jugak la... CB amik masa lama sngt untuk set seting u DSLR..
ALMAKLUMLA>...... tak pandai...
kuang ...kuang..kuang  la jadinye
hhahahha sian kawn2 .. dh macm hilag mood

pastu guna henset... pon gelap je... last2... kat setengah jam seting..alhamdulilh..
dpt jugak la... tagkap dua tiga keping

>>> ASAL KAN ADE >> DAH LA MAK SENAH OI<<<< hahha

jadi .... kami pulang ke esokkan hari dengan bercerita .. sepanjag masa
dalam kereta SEWA... hahahha 

>>> jangan wisaw... perjalanan ami akan di teruskan dengan pengembaraan seterusnya<<<
 proposal journey 505.. akan di update oleh ieqa ... 
GO ieqa.. GO !!!!

ape2 pown... kite orang 
E  N  J  O  Y !!!!!!!!

31 julay 2011

PRESENT !!! luv u friends

 hari ini .. CB cm sonok la.. walau .. besday CB dah lepas.. 5 hri yang lalu.. tp my fren de bg somethig kat CB today
thnkz ... FIDA...IEQA..N IJAH
amat memnghargai pemberian korang ...

mende ini ...akan jadi kenangan smpai bila .. antara friendship kita..
insyaAllah smpai ke syurga..
serius amat mnghargai...



tengok..tengok. de nama CB kot kat situ ... comel... sngt suke bintang ...

terima kasih korang..!! korang mmg best... muaaah SAYANG korang...

" seindah mana perjalanan hidup.. tanpa sebuah kenangan.. ia tidak memberi sebuah kebahgiaan"

sekukuh mana ukhwah yg wujud.. tanpa kemesraan dan kemaafan
tidak akan wujud kegembiraan

sebaik mana hubungan yang terjalin tetapi.... janji yang terpatri tidak ditepati
tidak mndatangkan hasil yang diingini

sebaik mana sebuah PERSAHABATAN
tanpa jalinan hati yang IKHLAS..
bagaikan titi reput yang patah bila 
DIGUNAKAN...

selama mana sebuah PERSAHABATAN
tanpa KAU..aku & DIA
tiada apa untuk dikenangkan 

TERIMA KASIH SAHABAT :)

Friday, August 12, 2011

besday gurl 100811

salam kalian.. maaf lama CB x coret menyoret kat blog Cb ni... 
xde ape yg best pown wat masa sekarg .. 
pada ms yang sama..CB amat busy dengan class serta kertas kerja... 
tapi yang bestnye,...
kita dapat puasa

alhamdulilah 11 hari sudah kita semua sebagai umat Islam .. melangkah ke bulan PALING MULIA.. iaitu
RAMADHAN AL MUBARAK...
alhamdulillah... ALLAH masih membawa peluang kita untuk menampung luka-luka dosa...
yang terpalit pada diri
tanpa kita sedar n sememangnya kita sedar...
dengan itu.. sempena bulan yng mulia ini.... CB nak ucapkan.. SALAM RAMADHAN ... semoga semua sahabat2 CB yang terpilih untuk bersama RAMADHAN .. memanfaatkan peluang yang masih ada
tatkala...nyawa masih ALLAH selit dalam jasad kita .. amin... moga 
ibadah kita diterima..amin amin

pada masa yang sama.. 10 ogos 2011... bersamaan 10 Ramadhan... CB sudah mningkat umur
hehhehe dah smkin tua.. muka pon dh bertambah tua..
hahha.. xpelah.. apa yg diberi.. semuanya ALHAMDULILLAH...

mak citer.. CB lahir time... lepas subuh.. hahha sebab tu la 
ada ciri2 " DEGIL" hehheh

xde ape yang best untuk besday CB.. sejak arwah abah xde
rasa xde pape dah hari ini
CB just harapkan ucapan pada yang mnyangi CB je untuk terus  senyum
terutama MAMA...
 CB xharap ape.. akalau ade je sahabat... yang anggap CB ni mnyakitkan hati
saya ucapkan terima kash
xde niat ape2.. just dah lama x mesg sj kacau
sj nak merjuk.. x sangka.. sahabat tu dh membenci
xpelah thnkz... 
selain tu, cuma menghargai setiap ucapan besday ... untuk CB di FB n sms...
terima kasih para sahabat sekelian... 
yang sell mengigati sye .. atau.. yang diingatkan oleh FB hehehe
TERIMA KASIH :)

hati ini jua berbunga .... tatkala.. sang cinta ... 
memberi sepatah dua kata ucapan 

slamat hari jadi dear...:D....tu jge kshatan tu na.....jgn duk buas sgt....papepon umor da 23 da......:D...da leh kawen da tu...hahahahah.....:D..."""

walau ucapan ringkas.. tapi best.... biasalah
hati tengah ada taman yng indah hehhee
pada masa yang sama.. doa ku pada ILAHI tak terputus2.. 
memakbul kan semua impian dan harapan...
susah untuk miliki ... hari dilahirkan pada bulan RAMADHN yang terpilih ni...

" YA ALLAH, kau hadirkan aku dalam dakapan rahmat -MU.. moga DOA ku di makbulkan oleh - MU ya RABB"
terima kasih ya RABB..
kau memberi aku waktu dalam merasai..
saat aku dilahirkan...
jasa dan pengorbanan ibu ku .. dan  abah .. tak terbalas...
KAU berilah ganjaran yng tinggi bagi kedua orang tua ku ya RABB...
permudahkan urusan ku .. dunia akhirat
kekalkan hubungan yang tersedia,,, atas restu kedua ibu bapa kami ya RAbb
moga hubungan yg terjalin .. kerana mu ya Rabb
memohon restu bagi hubungan halal di sisi mu ya Rabb
ya RABBUL IZAATI..
selamatkan aku, ibu ayah ku, kelaurga ku, sahabat2ku serta orang yang kusayang
dari azab siksaan mu ,,, 
ampunilah dosa2 kami ya Rabb.. kau yang maha berkuasa ..lagi maha MENGASIHANI..amin"

ku bahagia... YA RABB amin hehe


Sunday, May 22, 2011

FINI n FINI hangOut


assalamualaikum semua... hehehe thnkz untuk sahabat2 yang still view .. Cb nye blog.. sekrg ni.. Cb bnyak post kan .. ke mana Cb membawa kaki ini.. n alwys .. dgn frineds jew..
lama jugak Cb x buat luahan rasa hati.. myb setakat ini.. masih dalam "KEPENDAMAN" hahaha boleh mcm tu kikikikiki
apa2 pown.. Cb nak citer.. ape yg terukir NOSTALGIA
di sebalik.. "FINI n FINI hangout " hehehhe


 al kisah.... bertemulah sang SHAFINI dan AFINI di suatu tempat bernama .. rumah kami... hahaha.. okey..
nie kwan baik Cb.. AFINI nmnye.. kelahiran anak KL.. but kami mengenli di penang.. kite org satu taman...
kisah kami berkenalan .. amat kelakar... tapi malas la Cb nk citer panjag2.. hihihi..
kite org kalau jmpew.. ayya.. time cuti... semester.. tapi antra .. CUTI SEMESTER die.. bru nak brmula.. Cb nye CUTI SEMESTER.... dah nak HABIS... adesss CHOI !!!..

kebetulan hari tu kami dapat kuar.. tp i'm moody sikit hari tu.. CHOI sama CB.. CHOI!!! hehehe.. entah la.. angin kus kus mana ggu tah.. xpelah... di teruskan penceritaan... kite orang g la lepak SUNWAY...bukn Sunway PYrmid yew.. ni Sunwat Carnval kat Sebrag Perai ... .. Cb alwys la lepak sini.. wayag ke.. shooping ke. sini pown boleh... :)

pas kite org solat.. lapa kot... lepak la kat RASA MAS... choi.. tensyen kot... nasib kureng baik.. meja kite org x di layan ... setengah jam.. ayyya..!! mu marahhh nie.. marah marah... last kite org blah ... blah dgn pergiiii ke.. KFC hahaha .. x bebai smpai x makan pown.. mkan jugak...

mam biasa.. kalau jmpew cik FINI ni.. i kebas duit die je u makan.. hehehhe.. jdi Cb pown makan dgn seleranya :)

habis makan.. kite org lepak... ke 1 lorong pakai kemeja.. n kite org wat show dpan cermin besar hahaha..
tanpa mengindahkan sesiapa yang melihat kite org... SEMPOI SUDEHHH ...!!!! korg tngk la kat bawah nie... hahaha berhelai2 kami try.. tp SEHELI pown x beli ... okey la kan.. hahaha...


hahha ni la cara kami menghabiskan masa.. walau pown jarang berjumpe tapi tetap happening sampai pening... 
sepening2 kami..kami tetap kawan yg abadi INSYA ALLAh..

dear fini.. de masa .. kite ENJOY!!!! lagi yew .. thnkz alot for that day ...

Saturday, May 14, 2011

13 mei ---> mines


ASSALAMUALAIKUM......... hahhaha semalam... Cb kuar jenjalan dgn kawan2... kami jumpe di mines 
smpai2 je d sana.. terus kami melantak KFC... hahahha ..
tepat 1230 kot... dh makan ZINGER.. CB ni...
tu pown Cb makn x hbs g hhahhaha :)

lepas tu kita orag jenjalan loh... sakan aje bergambar
macam biasa lah CB bawak.. gaget CB yg Ter SYg ... hehehe MR. NIKON... 
bergaya sakan la ... kite org ni..
pantang je... NIkon meronta2.. nak snap gambar kita org..
kita org pown bergedik.. saja... hahaha...
posing setiap sudut kot hahahhahahha ^_^


hahahha ni mek MISSNANA... hahahha posing baik punye die...

masa ni.. kite orang on the way nak g karaoke... hahha..
dalam karaoke.. kita org macam pasukan koir ker...
hahhaha nyanyi satu nada jer .. hahahha
memg happening... tapi tetap pening hahahhahahha ^_^

time nie... wah ..... CB dh letih hahaha.. kite org lepak d food court sudeh... 
lepak2.. kononya kenyang tetapi .. hahha wong taw fu lak.. kami meantak..
hahahha .. dgn air mineral yg p.H 7.5 ...

pada ms yang sama... kami dapat fact baru dr cik nolla... 
air ZAM_ZAM... p.H die 10...
dengan serentaknya ::: kami ber 5...
 "woooooooooo "
hahahhahha.... hebat betul kuasa ALLAH..
terbaik ....
tapi yang lawak nye.. serentak kami dgr fact tu.. serentak kami.. ketawa hahha
memeg kelakar .. dgn semua mimik muka ..pelik2 tu hahahhaha



macam biasa si ana ni.. kikikikikkki....... setiap masa jadi DUta... Duta produk anyting.... kali ni....
die telh di jadikan Duta DUNKKIN DONUTS :) terbaik ....... amacam posing... mahal tu hahahha

ape2 pown... segalanya HAPPENing.. lalu kami tetap PENING ^_^

thnkz frineds.. lu memang langsi :)

Sunday, May 8, 2011

novel best


assalamualaikum friends !!!!
hehehe... topik kite kali ni... "novel best"
CB ni kan .. seorang yang gila...novel... tapi yang peliknye... CB akan beli novel pada penulis yang CB suka jew..
maksudnya.. bila Cb suka penulisan novel fauziah asaari...maka.. novel die je seabagi koleksi utama...
hahahha...

koleksi2 novel yang Cb adew sekrag seperti.. "ombak rindu serta sambungan dari ombak rindu"
selain tu .. Cb de... 

1.bicara hati :: damya hanna
2. yang satu ::: nia azalea
3. seredup kasih ::: emir lea
4. kau kekasihku ::: anis ayuni
5. rela ku menanti ::: damnya hanna
6. buatmu kekasih ::: aisyah sofea
7. manisnya cinta ::: anis ayuni 
8. sepi tanpa cinta ::: damnya hanna
9. saat cinta bersemi :::damnya hanna
10. setia menanti ::: fauziah ashari
11. sesuci cinta :::: aina emir
12. hatimu untuk siapa ::: H.M Tuah Iskindar
13. suara hati :::: anis ayuni

lepas tu... CB stop... pas frust... bnyak novel2 Cb ... hilang
sebab SAHABAT ni .. taw pinjam tapi.. buat harta ... itulah SAHABAT sejati :) hehehhe..
bila di tanya... entah ..aku lupa hahahha ..NAH!!! hahahha

2011.... baru Cb mula beli novel baru hahahha.... dasyat tak... masa kumpul novel masa tgkatan 1.. kira masa menengah la... hahahhaha

masa Cb cuti..de satu pesta buku di dewan mellnium... dan Cb keluar dengan kawan baik Cb Azila Azmi :)...
hehehhe... last2 ... 2 buah buku CB beli.. satu yang kat bawah ni ::
ll
ll
ll
ll
V

 ABANG, APA SALAHKU ? berkisarkan tentang.. permasalahan suami isteri yang berantakan... ada yang di sebabkan punca dari si isteri da jua dari si suami.. serta da yang dari kesalahan kedua-dua pihak :)... ini bukan sebuah novel tapi ibarat sebuah diari seorang pakar runding yang ... mendengar dan memberi nasihat kepada yang terlibat .....


CINTA 3 SUKU ...... HERNA DIANA

haaaaaaaaaaaa!!! ni la yng nak gebang lebih nie.... bukan promot tp... seyes... sebagai pembaca novel.. CB cadang kan korang yang suka baca novel.. novel ni memng best... 
babak2 die bagi CB ... amat tak memboring kan... .. CB baca sehari jew.. memang layan habis... memang bebai best giler kot !!!!!

jalan cerita die ... berkaitan dan tidak la di lihat seperti.. tergantung cerita.. memang best...
masa CB usha2 buku nie... macam best je ...tajuk die.. macam lucu saja... last2 beli .. memng puas hati

masa pulang ke rumah.. mama cakap... NAh!!! cinta 3 suku pulak hahahha... mama KETAWA... kikiki
tapi pas hbis cerita... 

MAMA:: dah habis baca??
CB:: baca ape ma??
MAMA:: hahahha kisah kamu si cinta 3 suku ....hahhaa
CB :: ( oh mama ketawa ye)ooooooo dah siap khatam dah ma...
MAMA:: cam na?? sama kisahnye....?? haha
CB :: ( mama ni... gerammmmmm smbil trsenyum) hihihihihi  sikit2 tu sama la ma
hahahha
MAMA:: ( senyum je) semoga bahagia ye
CB ::: amin ma...amin hahhahhahha.. :)


hahahhaha .... tu la slot CB dgn mama.. memg best la.. 
dan CB dah start baca buku novel dri penulis lain jua...... :) apa2 pown korang enjoy la...baca novel ni...
kpda yang tidak membaca lagi ^_^...

joint CB merasai penulisan dari HERNA DIANA ... 
" cinta 3 suku"

slmat enjoy ... ^_^

selmat hari ibu bonda




hari ni adlah hari bahagia buat semua ibu... SELAMAT HARI IBU.. CB ucapkan kepada semua yang bergelar ibu..yang bakal menjadi ibu jua...pengorbanan kalian begitu berhrga..walau kami sebgai seorng anak cuba membals.... tetapi.. ia tiada tandingnya....

KASIH MU PENUH DGN RINTIHAN DAN PENUH DGN PENGORBANAN
AIR MATA MU... ADALAH RAHSIA MU
WALAU AKU KADGKAL.. MELIHAT NYA

SAYANG KAMU BONDA

kesempatan ini.. CB ini mengucapkan selmat hari IBU buat bondaku trsayang... semoga bonda sentiasa di rahmati Allah dan di berikan kesihatan yang baik... engorbanan bonda begitu tak terbalas.. walau seorang anak...

maaf kan anakanda bonda..atas luka2 yang pernah anakanda pahatkan... anakanda terlalu cuai dgn kash syg .. yang bonda curahkan.. tnpa meminta balas...

maafkan anakanda bonda...

bonda ... hnya sekeping kad ucpan dpat anakanda berikan... dan sebuah nukilan kata .. hanya dapat anakanda ..ukirkan buat bonda...semoga bonda tersenyum... bila mana .. selepas subuh nanti.. bonda bacanya...

anakanda tiada wang untuk membelai bonda dengan belaian belian atau sebalutan kain sutera.. hnya itu sahaja dapat ... anakanda berikan.. tnda ..ingatan anakanda sentisa..bahawa .. dikau yang teristimewa....



hanya untuk mu bonda....


SETIAP DETIK KAU MELIHATKU
BAGAI ENGGAN RENGGANG SELAMANYA
SETIAP DETIK KAU MENGAWASIKU
BAGAI ENGGAN AKU TERLUKA

BONDAKU ,,
SETIAP NASIHAT MU PENUH MERAYU
AGARKU MENGIGATI SETIAP KATA-KATA MU
SETIAP PERASAANMU PENUH TERSIRAT
DEMI AKU ANAK MU

BONDA, 
PENGORBANAN MU HANYA ALLAH YANG TAHU
KADANGKALA KEDEGILAN KU MEMBATASI HATIMU
YANG KU DAYA ----.>> MAAFKAN DAKU BONDA
AKU AMAT MENYANYAGI MU--SEPENUH HATI

TERIMA KASIH ATAS PENGORBANANMU
TERIMA KASIH ATAS KESABARANMU
TERIMA KASIH ATAS KEREDHAANMU
TERIMA KASIH ATAS DOA MU BONDA

SEMOGA ALLAH SENTISA MERAHMATI MU BONDA ..DI DUNIA DAN NAN AKHIRAT NNT

MAAF ATAS DOSAKU --- >> AMAT MENYYGI MU

SELAMAT HARI IBU BONDA

ANAKMU ---cb @ EIZZAH SHAFINI

WRITER:: EIZZAH SHAFINI

Friday, May 6, 2011

.:: gurl heart::.: aku berstatus

.:: gurl heart::.: aku berstatus

aku berstatus

dear friends :) ...
tangan CB dh gegatal nk menulis.. tp line tenet .. x betoi2..
skrg bru berpeluang Cb nak berpuitis dgn hati 
nah...!!!!
stetment kali ni "aku berstatus"
... tetibe terlintas kat saraf2 otak ni.. tajuk ni.. bila .. CB perasan.. all ayat status CB di FACEBOOK .. terutamanya ... berpuitis dri lafaz hati n ikhlas jejari...
cayalah..!!!

n paling latest CB ungkaikan.. status yg berbunyi :::
 " sahabat is everthg.. however in susah or gembira.. family is important thing.. however menangis and ria.. couple itu interesting.. however sukar n senang.. & everthg,important,intersting are keperluan untk kita for everlasting ... ♥ ES "



ini adalah status CB yg latest.. n CB rsa ia stu yg boleh menaikn semangat bagi CB .. 
menilai erti persahabatan ..yang merangkumi jua kasih dan syang .. serta mengenal 
erti .. sesuatu yang di anggap.. "everything"
sesuatu yg di anggap " important "
dan seterusnya .. di anggap "interesting"

bagi CB sesuatu itu xkan menjadi "everything " jika kita sendiri tidak de minat untuk membuatkan sesuatu itu .. "important" pada kita... .bila kita de rasa "important" pada sesuatu yg di jamin akan membahagiakan atau .. memenuhi kehidupan kita..
kita akan memiliki .. "everythg" .. yg pasti .. tiada alpa pada ILAHi.. atas rahmat dan nikmat 
serta suruhannya . :)


daripada itu jua,,, paling utama ialah minat atau "interesthing" ... apabila kita interes.. maka segalan urusan merangkumi sebuah usaha.. usaha untuk mengecapi sebuah kebahgian... 
power of love.. from some one or the "thing"

daripada itu ... untuk mendapat formula hati yg kuat menghadapi dugaan
walau tangisan tetap menghiasi..
dan bangun .. mncari kekuatan ... 

CB keluarkan ... formula ini... 

hahahha formula..pelincir hati .. kikikiki ^_^

interesthing + important thing + everythg .... +++ pray ( doa & solat)

u will get the ... flying colour of live,,,,

i'm promise to you... you will get it .. 

just try .. dont cry .. 

apa yang CB tulis ini.. hanya berkogsi... my COPYWRITE sndiri... 
macam mana CB yg manja... Xreti uruskn hal diri... mndngar ke"perli"an org terhadap CB...
CB luahkan... CB cari jalan untuk .. membentuk CB walau x sepenuhnya CB  mampu..tapi ALAHAMDuLILLAH..

CB mampu tepis walau hnya ... 80%.. dh selebihnya ..hanya CB cuba kuatkan walau dgn sebuah tangisan..

apa2 pun friends fmily n he/she... all in our life... 
but the especially.. ALLAh.. DIA MAHA SEGALNYA>>

JNGAN ALPAKAN DIA>> WALAU SESAAT WALAU KITA SESAT 

nukilan CINTABUTTERFLY @ EIZZAHSHAFINI


Monday, April 11, 2011

♥ ♥ LamBreTTa ♥ ♥ ♥

hye korang semua .. hihihihihi....
now.. Cb nak citer..
sesuat yg Cb tertarik... 
(tertarik ..menrik kau & ku memg de boom)   

 ♥  ♥ hihihi ... LAMBRETTA ... LAMBRETTA... ♥  ♥  ♥ 

CB dh tertarik menrik dgn ... design n keunikan LAmbretta... nice disegn die

teringat pulak zaman mama & abah dlu..zaman die org baru kawin hihihi

arwah abah n mama... memiliki vespa... pada zaman tu la... arwah abah telah beli vespa ..sebagai satu 

kenderaan untuk harian die org.
..
dan pastinya ... wrna vespa tu... biru .. 

wrna fav family kita org... Cb maksudkan... majroti  fmily CB suka biru.. :)

perbezaan LAmbretta V Vespa ni... mengikut dri cerita mama...

LambreTTA ni... lebih lama dri Vespa.. mksudnya Vespa adlah ...model baru ...

n mengikut kata mama lagi.. Lambretta .. lebih panjag n Vespa lebih comel hehehe..

CB mmg suka vespa.. suka sngat... tpi tetbe... LembreTTA menjadi tarikan :)

haha...cm lawak kan... org lain dh minat berkurun lama... n dh de geng skuter la.. geng vespa la .. geng LAMbreTTA la.. CB bru nak ..

horeey2..!! suke .. 

ahhh kira ape..dh suka... skrg bru nak luah... kan kan kan.. haha

n .. now.. CB nak trus memberangankan diri ... 
sebagai seorang pemilik 

 ♥   ♥   ♥  lambREATTA ♥  ♥  ♥ 

  ♥  comel kan iDAMAN ku   ♥ 


Thursday, April 7, 2011

ce citer ... ce citer 5 april 2011

alhamdulillah... bertemu kita lagi ...
Cb bersyukur kepada Allah ...
masih di panjag kan usia.. untuk 
melakarkan madah tinta hati CB...

ape2 pown ... spe2 yg menjengah... termasuk mengintip....
di blog CB.. di alu2kn...
open... :) see what u want

... hehe title kite hri ni .. "Ce Citer..2" hihihi
okey .. strgt to the point.. Cb rasa bersyukur sngat2...
bila mana ... Cb dh mnjaga suatu hbgan itu .. seThun..
dan tarikh tu.. telah...berlalu.. sebab hri ni dh 7 april :)... 
lambat CB post kan hehe...

ape2 pown.. ape yang CB lalui...apa yang CB rasai
apa yang CD tempuhi .. CB nak kogsi bersama...
secara sikit2 je.. kalau terlebih..kang org kate ..CB Overdos lak..
\\
spanjag Cb mengenal si dia... dia tulus.. tp tetap pendirian...
n pada mula untuk men"serasi"kan... amatlah payah...
sebab CB ..jenis yg manje x beralah...
hihihi...
ALHAMDULILLAH...semuanya dapat di tempuhi...
..di tempuhi dengan penuh ... rantaian kesabaran...

kita sebagai manusia... belum tentu .. setiap yng kita .. "couple" iu pasangan kita...
tapi.. kita perlu tanam sifat .. " menjaga" "setia" "jujur" dan "ikhlas"...
pada masa yang sama... kita perlu  BERUSAHA.....
maksud berusaha yg CB maksudkan.. berusaha.. pada yang kita sayag itu... yg kita kan memilikinya 
memiliki dgn sepenuh hati .. n smpai akhi hayat...

kita hnya merancang tapi ... Allah yang kuat ,,,menentukan..
tapi tidak salah kita berusaha untuk mengekalkan...
walaupun kita tahu.setiap manusia yg ditrunkan oleh Allah ini...berpasangan..
cum kita msih x pasti..siapakah mereka...
tapi ..Allah jua tidak suruh kita hanya ... duduk sahaja..

berusahalah .. mengenali seseorang ..antara satu sama lain...
TETAPI.. masih pada batasan yg di benarkan oleh agama kita :)

jaga lah sesebuah perhubungan itu ..dngan ikhlas.. n jujur...
jujur yang sebetulnya nya jujur.. 
ketika mana ... hati bergolak galik... di situlah ... iblis berbisik...
mula merasai ..pelbagai perasaan...

:) dugaan dalam perhubungan tiada yang tahu....TETAPI
hnya yng TERATAS (ALLAH) yg tahu....

dan .. CB bersyukur..CB lalui dangan satu .. harapan yang tertlalu 
suci... ikhlas .. dan berusaha.. untuk menyakininya..
dan ketabahan CB dan kesabaran..
Cb rasa .. ALLAH lebih tahu...

CB baru lalui setahun.. dan tarikh ini amat bermakna buat CB...
walau yang jauh melngkah lagi..CB belum lalui....

apa2 pown.. CB akan teruskan berdoa..agar... 
ALlah merahmati hubungan kami ....
amin ya Rabbul Izzati...

kepada si dia.. terima kasih ...